15. rész: Gazdasági tanulmányok németül – a Corvinus Egyetem DSG-programja

Milyen lehetőségei vannak egy magyarországi fiatalnak, ha érdekli a gazdaság és jól tud németül? A Corvinus Egyetem DSG-programjáról beszél Prof. Dr. Zsóka Ágnes, a program vezetője és Reményi Orsolya alumna. Az interjút Bogdán Róbert készítette, aki szintén itt tanul.

Meghosszabbítva: új ifa-kulturális menedzsert keresünk a Lenau Egyesületnél

Hast du Lust auf spannende Kultur-, Jugend- und Medienprojekte im wunderschönen Fünfkirchen (Pécs) in Ungarn?
Willst du den Kulturverein Nikolaus Lenau, das regionale Kulturzentrum der Ungarndeutschen mit deinem Know-How und deiner Kreativität unterstützen – und dabei spannende Erfahrungen sammeln? Dann bewirb dich bei dem Institut für Auslandsbeziehungen (ifa) als Kulturmanager:in!

14. rész: Beás cigány kultúra Baranyában

A romák/cigányok alkotják a legnagyobb kisebbséget Magyarországon. Hozzájuk tartoznak a beások, akik közül sokan élnek a dél-magyarországi régióban. Zsifkovics Nikolett, Marian Maria és Evtoski Ana két baráttal, Orsós Ferenccel és Nyári Józseffel készítettek interjút a beás cigány kultúráról, nyelvről és személyes, romaként szerzett tapasztalataikról.

13. rész: Kétnyelvűség a családban


Mit nyernek azok a gyerekek, akik két anyanyelvvel nőnek fel? Mennyire kell a szülőknek következetesnek lenniük? Tokay Ágnes és Werner Gábor beszélnek a kétnyelvű nevelés során szülőként szerzett tapasztalataikról. Az interjút Csordás Krisztina és Mehring Fruzsina készítették.

12. rész: Vidéki vs. városi élet Németországban

Hol lehet jobban aludni? Hol érzi az ember magát nagyobb biztonságban? Hol nyitottabbak az emberek? És hol könnyebb, bankot rabolni? Pécsett dolgozó német kulturweit-önkéntesek, Livia Mannheimból, Evin Berlinből, Mona Jülichből és Sophie Fredenből egy vidám beszélgetés során hasonlították össze személyes tapasztalataikat a németországi vidéki és városi életről.