9. rész: Német orvos- és fogorvostanhallgatók Pécsett

Gyakran lehet hallani a német nyelvet a pécsi belvárosban, általában az itt tanuló német orvostanhallgatók által. Louisa Larson és Marcel Kroll a pécsi egyetemen szerzett tapasztalataikról mesélnek és elárulják azt is, hogy hol lehet Pécsen belül leginkább a német hallgatókkal ismerkedni.

TeitschQuiz – Izgalmas kérdések, kitűnő hangulat és nagyszámú résztvevő az első magyarországi német online kvízen

8. rész: Interjú a himesházi világbajnokkal, Michelisz Norberttel

Zsifkovics Nikolett és Csordás Krisztina magyarország legsikeresebb autóversenyzőjével, Michelisz Norberttel beszélgettek. A túraautó-világkupa (WTCR) 2019-es bajnoka egy kis magyarországi német faluban, a baranyai Himesházán (Nimmesch) nőtt fel. Az interjúban a magyarországi német identitásáról és a német nyelvről mesél.

Einmalig médiaworkshop sorozat

Schließe dich an dem online Medienworkshop-Reihe des Lenau Hauses von März bis Juni 2021 an, an dessen Ende wir gemeinsam ein Schülermagazin zum Thema “Grünes Pécs” erstellen.

7. rész: Ösztöndíjasok a Nemzetiségi Pedagógus Ösztöndíjprogramról

Érdekel a pedagógusi képzés? Azon gondolkozol, hogy óvodai- vagy tanári tanulmányokat folytass? A mai Zsifkovics Niki által készített adásunkban megtudhatod, hogy miért éri meg nemzetiségi pedagógus szakon tanulni – legyen az nappali vagy levelező képzés!

6. rész: Fellbach és Pécs testvérvárosi kapcsolata

Idén ünnepeljük a Pécs és a dél-németországi Fellbach közti testvérvárosi kapcsolat 35. évfordulóját. A partnerség létrejöttében a Lenau Egyesület is szerepet játszott. Beatrix Kant, a fellbachi Testvérvárosok Egyesületének elnöke mesélt Halmos Adélnak és Polgár Antóniának.

5. rész: Mohács magyarországi német oldala

Mindenki ismeri Moháccsal kapcsolatban az 1526-os csatát és a farsangi időszak végi busójárást. Ebben a részben azonban a város magyarországi német oldalát mutatják be a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium diákjai: Grób Benjámin, Magyar Balázs, Martinov Lili, Rablánszky Gitta, Hahner Máté és Heim Dóra. Tanárnő: Acélné Göndöcs Szilvia.