14. rész: Beás cigány kultúra Baranyában

A romák/cigányok alkotják a legnagyobb kisebbséget Magyarországon. Hozzájuk tartoznak a beások, akik közül sokan élnek a dél-magyarországi régióban. Zsifkovics Nikolett, Marian Maria és Evtoski Ana két baráttal, Orsós Ferenccel és Nyári Józseffel készítettek interjút a beás cigány kultúráról, nyelvről és személyes, romaként szerzett tapasztalataikról.

13. rész: Kétnyelvűség a családban


Mit nyernek azok a gyerekek, akik két anyanyelvvel nőnek fel? Mennyire kell a szülőknek következetesnek lenniük? Tokay Ágnes és Werner Gábor beszélnek a kétnyelvű nevelés során szülőként szerzett tapasztalataikról. Az interjút Csordás Krisztina és Mehring Fruzsina készítették.

11. rész: Dél-magyarországi borvidékek

Pécs, Szekszárd, Tolna, Villány – Mit kell tudni a dél-magyarországi borvidékekről? Hogyan fejlődött a borászat a régióban és melyik fajták jellemzőek? Mehring István borjogász mesélt az interjúban Melina Hüstennek és lányának, Mehring Fruzsinak.

10. rész: Miért érdekli a fiatalokat a magyarországi német népzene?

Miért érdekli a fiatalokat a magyarországi német népzene? Nikolett Zsifkovics és Marieke Weiß erről beszélgettek négy különböző faluból származó fiatal zenésszel – Stefán Petrával, Kramm Andrással, Schram Andrással és Hahn Mártonnal.

9. rész: Német orvos- és fogorvostanhallgatók Pécsett

Gyakran lehet hallani a német nyelvet a pécsi belvárosban, általában az itt tanuló német orvostanhallgatók által. Louisa Larson és Marcel Kroll a pécsi egyetemen szerzett tapasztalataikról mesélnek és elárulják azt is, hogy hol lehet Pécsen belül leginkább a német hallgatókkal ismerkedni.