6. rész: Fellbach és Pécs testvérvárosi kapcsolata

Idén ünnepeljük a Pécs és a dél-németországi Fellbach közti testvérvárosi kapcsolat 35. évfordulóját. A partnerség létrejöttében a Lenau Egyesület is szerepet játszott. Beatrix Kant, a fellbachi Testvérvárosok Egyesületének elnöke mesélt Halmos Adélnak és Polgár Antóniának.

5. rész: Mohács magyarországi német oldala

Mindenki ismeri Moháccsal kapcsolatban az 1526-os csatát és a farsangi időszak végi busójárást. Ebben a részben azonban a város magyarországi német oldalát mutatják be a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium diákjai: Grób Benjámin, Magyar Balázs, Martinov Lili, Rablánszky Gitta, Hahner Máté és Heim Dóra. Tanárnő: Acélné Göndöcs Szilvia.

4. rész: Magyarországi német nyelvjárás a munkahelyen

Zsifkovics Ferenc a nagyszüleitől tanult meg svábul és ma egy német cég magyarországi leányvállalatánál dolgozik. Ebben a részben arról mesél a lányának, Nikinek, hogy milyen helyzetekben beszél svábul a munkahelyén.

3. rész: Karácsony Pécsen és Lübeckben

Mehring Fruzsina és Melina Hüsten már nagyon várják a karácsonyt és arról beszélgettek, hogy hogyan ünnepelnek Magyarországon és Németországban.

2. rész: Pécsi séta a koronaidőszak alatt

Mit kell Pécsen feltétlenül látni? Milyen programokat érdemes németországi látogatóknak felkeresnie? És milyen szabadidős lehetőségek vannak most, a koronavírus időszak alatt? Polgár Antónia és Moritz Wolf tettek egy sétát a városban.