9. rész: Német orvos- és fogorvostanhallgatók Pécsett

Gyakran lehet hallani a német nyelvet a pécsi belvárosban, általában az itt tanuló német orvostanhallgatók által. Louisa Larson és Marcel Kroll a pécsi egyetemen szerzett tapasztalataikról mesélnek és elárulják azt is, hogy hol lehet Pécsen belül leginkább a német hallgatókkal ismerkedni.

8. rész: Interjú a himesházi világbajnokkal, Michelisz Norberttel

Zsifkovics Nikolett és Csordás Krisztina magyarország legsikeresebb autóversenyzőjével, Michelisz Norberttel beszélgettek. A túraautó-világkupa (WTCR) 2019-es bajnoka egy kis magyarországi német faluban, a baranyai Himesházán (Nimmesch) nőtt fel. Az interjúban a magyarországi német identitásáról és a német nyelvről mesél.

7. rész: Ösztöndíjasok a Nemzetiségi Pedagógus Ösztöndíjprogramról

Érdekel a pedagógusi képzés? Azon gondolkozol, hogy óvodai- vagy tanári tanulmányokat folytass? A mai Zsifkovics Niki által készített adásunkban megtudhatod, hogy miért éri meg nemzetiségi pedagógus szakon tanulni – legyen az nappali vagy levelező képzés!

6. rész: Fellbach és Pécs testvérvárosi kapcsolata

Idén ünnepeljük a Pécs és a dél-németországi Fellbach közti testvérvárosi kapcsolat 35. évfordulóját. A partnerség létrejöttében a Lenau Egyesület is szerepet játszott. Beatrix Kant, a fellbachi Testvérvárosok Egyesületének elnöke mesélt Halmos Adélnak és Polgár Antóniának.

5. rész: Mohács magyarországi német oldala

Mindenki ismeri Moháccsal kapcsolatban az 1526-os csatát és a farsangi időszak végi busójárást. Ebben a részben azonban a város magyarországi német oldalát mutatják be a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium diákjai: Grób Benjámin, Magyar Balázs, Martinov Lili, Rablánszky Gitta, Hahner Máté és Heim Dóra. Tanárnő: Acélné Göndöcs Szilvia.

4. rész: Magyarországi német nyelvjárás a munkahelyen

Zsifkovics Ferenc a nagyszüleitől tanult meg svábul és ma egy német cég magyarországi leányvállalatánál dolgozik. Ebben a részben arról mesél a lányának, Nikinek, hogy milyen helyzetekben beszél svábul a munkahelyén.